ISTARSKI PJEVAČI USPJEŠNI NA CHORUS INSIDE CROATIA – MEĐUNARODNOM NATJECANJU U ROVINJU

Na šestodnevnom festivalskom programu od 28. kolovoza  – 02. rujna 2019. na kojem je sudjelovalo više od 300 pjevača održano je prestižno natjecanje zborova i vokalnih skupina, revijalni koncert u Crkvi sv. Eufemije u Rovinju te koncerti prijateljstva u Puli i Vodnjanu.

Chorus Inside festival se godišnje realizira u pet zemalja: Hrvatskoj, Španjolskoj, Italiji, Rusiji i Mađarskoj. U Rovinju se festival realizira u suradnji sa hotelskom kompanijom Maistra i Turističkom zajednicom Grada Rovinja s ciljem da se kroz atraktivne aktivnosti i programe potakne razlog dolaska ovih specifičnih grupa gostiju. Svrha festivala u umjetničkom smislu je razvoj publike i povećanje kvalitete amaterskog pjevanja obzirom da je riječ o natjecateljskom modelu festivala u sklopu kojeg se održava natjecanje i radionice za pjevače i dirigente.

Nastupili su zborovi i vokalne grupe iz različitih dijelova svijeta –Slovačke, Rusije, Bugarske, Moldavije i Poljske a Hrvatsku su predstavili pjevači iz Pule – klapa Brnistra, zbor Cantus Populi, zbor Carillon i zbor ZARO te zbor zajednice talijana iz Vodnjana.

[Read more]